Chilli sin carne
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Brown rice

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Yellow bell pepper

2.5 g

Fresh coriander

1 pack

Red kidney beans

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

1 pack

Chopped tomatoes

½ piece

Avocado

¼ piece

Lime

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories507 kcal
Energy (kJ)2121 kJ
Fat31.7 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate30.9 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber17 g
Protein15.9 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

1
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen (zie TIP). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Tip: Als je ervan houdt, kun je een kwart van de rode ui snipperen en toevoegen aan de guacamole voor extra smaak.

2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamico azijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van rauwe rode ui in guacamole? Snipper dan een kwart van de ui fijn en meng deze met de guacamole.

Guacamole maken
3
  • Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. 
  • Snijd de limoen in 2 partjes per persoon.
  • Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover.
  • Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.
.
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.