The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Chocoladedruppels
(Contains Milk, Soy)
200 g
Basterdsuiker
4 unit
Ei
(Contains Egg)
250 g
Roomboter
(Contains Milk)
200 g
Bloem
1.5 teaspoon
Bakpoeder
(Contains Lupine, Milk)
¼ teaspoon
Zout
Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht).Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.
Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag.Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.
Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven.
Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen.Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.