Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
25 g
Bacon lardons
200 g
Baby potatoes
4 piece
Garlic
¼
Tomato paste
¾ teaspoon
Ground paprika
65 g
Mushrooms
1.5 piece
Romano pepper
25 g
Diced chorizo
2.5 g
Fresh chives
50 g
Organic sour cream
150 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achtsten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.
Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.
Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
Hak ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout. Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?