Chorizo-aardappelstoof met spekjes
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

200 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

¼

Tomato paste

¼ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

65 g

Mushrooms

1 piece

Bell pepper

25 g

Diced chorizo

2.5 g

Fresh chives

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

25 g

Bacon lardons

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories531 kcal
Energy (kJ)2223 kJ
Fat24.1 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate53.3 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein20.7 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Bereid de bouillon.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in vier of acht partjes (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

Groenten bakken
2
  • Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de soeppan en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen.
Stoven
3
  • Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de paprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door.
  • Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
Serveren
4
  • Hak ondertussen de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout.
  • Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.

Weetje: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?