Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter
Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

En little gem met rijke dressing

Varkenshaas is het meest malse deel van het varken. Het vlees bak je op hoge temperatuur, in zelfgemaakte kruidenboter en niet te lang - zodat het wel lekker bruin wordt, maar niet uitdroogt. Vandaag volg je ook nog een nieuwe trend: je maakt met flink wat kruiden en een smaakvolle dressing kleine kunstwerkjes van de little gem.

Allergens:
Peanuts
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Knoflookteen

½ unit

Limoen

¼ unit

Rode ui

¼ unit

Tomaat

5 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 unit

Little gem

10 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

2 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

20 g

Spekblokjes

100 g

Varkenshaaspuntjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2264 kJ
Calories541 kcal
Fat27 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate39 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber5 g
Protein34 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter en de varkenshaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit, snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de tomaat in zeer kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm.

sla
2

Hak de pinda's fijn en snijd de little gem in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en trek de blaadjes los van elkaar (laat de blaadjes wel heel). Snijd of knip de bieslook fijn en snijd de krulpeterselie fijn.

roeren
3

Meng in een kom 2 tl limoensap per persoon met de rode ui, tomaat, pinda's, de helft van de bieslook, krulpeterselie en knoflook en de melk. Breng op smaak met peper en zout.

spek
4

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
5

Meng ondertussen in een andere kom de roomboter met de overige knoflook, bieslook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de kruidenboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Snijd de ciabatta open. Leg er een paar blaadjes van de little gem op en verdeel de varkenshaaspuntjes en het bakvet erover. Leg de overige little gem op elkaar (als een halve krop) en verdeel er de rijke dressing over. Garneer de little gem met de gebakken spekblokjes.