Veggie cheeseburger met ciabatta
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met gekaramelliseerde ui, Red Leicester en aardappeltjes

Nieuw ingrediënt in je box! De geraspte Red Leicester heeft extra lang gerijpt en een lichte crunch. Deze romige Britse kaas heeft een lichtzoete, nootachtige smaak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Rye
Wheat
Egg
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ head

Butter lettuce

15 g

Grated Red Leicester

(Contains Milk)

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

100 g

Potatoes

¼ piece

Lemon

1 piece

Veggie burger from The Vegetarian Butcher

(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3656 kJ
Calories874 kcal
Fat47 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein28.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Dressing maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Houd per persoon 2 bladen van de sla apart om later het broodje mee te beleggen. Snijd de overige botersla grof en voeg toe aan een saladekom.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el honing per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de ui naar een kant van de pan om ruimte te maken voor de burger. Voeg de burger toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de overige mayonaise.
  • Beleg met de achtergehouden slabladeren, de burger, de gekaramelliseerde ui en de helft van de kaas.
  • Voeg de dressing, wortel, aardappel en de overige kaas toe aan de saladekom en meng met de sla.
  • Verdeel de salade en de veggie cheeseburger over de borden.