The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Butter
⅕ piece
Lemon
2 g
Fresh lemon balm
80 g
Cake mix
⅘ piece
Egg
25 g
Full fat yogurt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Was de citroen met warm water en rasp de schil oppervlakkig met een fijne rasp. (zie TIP) Pers dan de citroen uit. Haal de blaadjes van de takjes citroenmelisse en hak ze fijn.
Tip: De oppvlakkige gele schil van de citroen smaakt het lekkerst. De witte schil eronder heeft een bittere nasmaak.
Giet de cakemix in een grote kom. Kluts de eieren in een andere kom. Meng de yoghurt, het citroensap en -rasp en de citroenmelisse door de eieren. Voeg de boter en het eimengsel toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Bak de cake in de oven 50-60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Snijd de cake in plakken.