Conchiglie in romige saus met geraspte kaas
Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

met spinazie en artisjok

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Conchiglie

100 g

Spinach

200 g

Artichoke hearts

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

40 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories768 kcal
Energy (kJ)3215 kJ
Fat36 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate77 g
Sugar7 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein29 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Pasta koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Groenten snijden
2

Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de artisjokharten daarna in kwarten en hak grof.

Spinazie laten slinken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 2 minuten op middellaag vuur. Verhoog het vuur tot middelhoog en scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie slinken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Afmaken en serveren
4

Voeg daarna de artisjokharten en de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de conchiglie en de helft van de geraspte kaas toe. Schep goed om en verhit nog 1 minuut. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geraspte kaas.