Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Conchiglie
100 g
Spinach
200 g
Artichoke hearts
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Italian seasoning
40 g
Grated mature cheese
½ tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.
Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de artisjokharten daarna in kwarten en hak grof.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 2 minuten op middellaag vuur. Verhoog het vuur tot middelhoog en scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie slinken.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Voeg daarna de artisjokharten en de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de conchiglie en de helft van de geraspte kaas toe. Schep goed om en verhit nog 1 minuut. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geraspte kaas.