Conchiglie in tonijn-pestosaus
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemende sla

Laat je meevoeren naar Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. De schelpvormige pasta is perfect met dikke sauzen zoals deze: in elk schelpje zit een schepje tonijn met pesto. Je maakt het gerecht compleet met een frisse salade met cherrytomaten.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

90 g

Conchiglie

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

30 g

Mesclun

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3498 kJ
Calories836 kcal
Fat46 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate71 g
Sugar7 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Strainer
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn laten uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Verhit de koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun. Garneer de pasta met de geroosterde pijnboompitten.