Conchiglie met rode pesto en feta
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

Rode pesto is iets minder bekend dan zijn groene broertje, maar net zo lekker. Deze pesto wordt gemaakt met zongedroogde tomaten en heeft een intense, zoete smaak. De Griekse feta is zout met een beetje zuur - perfect bij een zoet gerecht. Met deze mediterrane pasta haal jij de zomer vast in huis!

Allergens:
Gluten
Milk
Celery
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

½ unit

Rode paprika

1 unit

Tomaat

90 g

Conchiglie

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

50 g

Feta

(Contains Milk)

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

40 g

Rode pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3577 kJ
Calories855 kcal
Fat48 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate79 g
Sugar13 g
Dietary Fiber9 g
Protein23 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

snijden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

bakken
2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

sla
3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

serveren
4

• Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en de basilicum.