Conchiglie uit de oven met mozzarella
Conchiglie uit de oven met mozzarella

Conchiglie uit de oven met mozzarella

met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

100 g

Passata

30 g

Smoky tomato ketchup

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)2909 kJ
Calories695 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate86.8 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein31.6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Meng de tomaat en de passata door de smaakmakers in de hapjespan. Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en besprenkel met de smokey tomatenketchup.
  • Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Snijd de basilicumblaadjes grof.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum.