Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes
Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

met geroosterde aubergine en oesterzwammen

In dit recept leer je Chinese bosui-pannenkoekjes, oftewel 'Cong You Bing' maken. Je maakt het deeg van slechts 4 ingrediënten, namelijk bloem, water, olie en bosui. Door het deeg op een bepaalde manier te vormen krijg je een knapperig en smaakvol resultaat. Heerlijk als snack, maar in dit gerecht vul je ze met groenten.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 15 minutes
Cooking Time1 hour 15 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

60 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

½ piece

Eggplant

100 g

Oyster mushrooms

⅓ bunch

Scallions

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

45 milliliters

Water

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

60 milliliters

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3885 kJ
Calories929 kcal
Fat63.7 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate69 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein16 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tea Towel
Oven Dish
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Rolling Pin
Brush
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de aangegeven hoeveelheid warm water. Kneed gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een theedoek en laat rusten.
  • Snijd de komkommer in reepjes van 5 cm.
  • Meng de komkommer, de wittewijnazijn en de suiker in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bewaar apart.
Aubergine roosteren
2
  • Snijd de aubergine in de lengte in 8 partjes en leg in een ovenschaal.
  • Bedek de aubergine met de zoete Aziatische saus, de sojasaus en sambal naar smaak. Rooster 25 - 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bereiden
3
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng met de helft van de Koreaanse kruidenmix en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster 10 - 13 minuten in de oven. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de overige Koreaanse kruidenmix en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 el water.
Taco's voorbereiden
4
  • Voeg de overige olijfolie toe aan een kleine kom.
  • Maak 4 balletjes per persoon van het deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol 1 deegbal uit tot een dunne cirkel.
  • Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met wat van de bosui en een snufje zout. 
  • Rol op tot een staaf en buig dan in een spiraal. Herhaal dit met het overige deeg.
Pannenkoekjes bakken
5
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur (zie Tip).
  • Bestuif het aanrecht opnieuw indien nodig en rol elke spiraal tot een platte pannenkoek.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de pannenkoekjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord met keukenpapier. Houd tot serveren warm tussen twee borden.

Tip: Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is met olie om aanbakken te voorkomen.

Serveren
6
  • Beleg alle taco's met de wortel en komkommer.
  • Beleg de helft van de taco's met aubergine en de overige taco's met oesterzammen (zie Tip).
  • Besprenkel met de mayosaus en garneer met de koriander.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 3 bosui-pannenkoekjes per persoon en gebruik de overige pannenkoek de volgende dag als snack.