Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Receptontwikkelaar Iris: "Ik ben gek op gepocheerde eieren, maar vond het altijd een gedoe om ze te maken. Sinds ik de azijntruc in dit recept heb geleerd, zijn gepocheerde eieren mijn go-to lunchgerecht! Vandaag maak je ze als onderdeel van een op bibimbap geïnspireerde bowl."

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

(Contains Egg)

75 g

White long grain rice

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

65 g

Mushrooms

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

50 g

Spinach

(May be present Celery)

½ piece

Carrot

20 g

Kimchi sauce

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

4.5 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3441 kJ
Calories823 kcal
Fat40.8 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein26.5 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Strainer
Large Pan
Slotted Spoon

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Vul voor elk ei een klein glas met 150 ml water en 2 el azijn. Breek vervolgens voorzichtig 1 ei in elk glas.
  • Zorg ervoor dat het ei volledig is ondergedompeld. Voeg eventueel meer water toe. Herhaal dit voor alle eieren en bewaar de glazen apart.
  • Rasp de wortel boven een kom. Meng met de suiker en 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst koken
2

 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet de rijst af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 - 6 minuten. 

Groenten bakken
3
  • Voeg de knoflook en spinazie toe en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken.
  • Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten. 
  • Verlaag het vuur en voeg de Koreaanse kruiden en ketjap toe.
    Roer goed door en bak nog 1 minuut. Houd vervolgens apart. 
Ei voorbereiden
4
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Haal 1 ei tegelijk uit het glas en leg het in een zeef. Klop zachtjes op de zeef om het overtollige eiwit te verwijderen en leg het ei dan voorzichtig terug in het glas. 
  • Herhaal dit voor alle eieren zodat ze klaarstaan in aparte glazen.
  • Verlaag het vuur onder de pan met water (zie Tip).

Tip: Heb je een kernthermometer? Zorg ervoor dat het water 82 - 88 graden is.

Ei pocheren
5
  • Houd een glas boven de pan en roer met een garde door het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  • Laat het ei voorzichtig uit het glas en in het midden van de draaikolk vallen.
  • Laat het ei 15 - 20 seconden stollen. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Pocheer de eieren tot het eiwit gestold, maar de dooier nog zacht is. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en houd apart.
Serveren
6
  • Serveer de rijst in grote kommen of diepe borden.
  • Leg de sticky champignons, spinazie en geraspte wortel erbovenop. Leg er als laatste het gepocheerde ei bovenop.
  • Besprenkel met de kimchimayo en garneer met de furikake.