Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
65 g
Mushrooms
250 g
Potatoes
150 g
Coq au vin
95 milliliters
Red wine
20 g
Pearl onions
10 g
Chopped walnuts
20 g
Arugula & lamb's lettuce
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
75 milliliters
Water
½ tablespoon
White wine vinegar
½ piece
Low sodium chicken stock cube
5 milliliters
[Plant-based] milk
1.5 teaspoon
Mustard
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 - 6 minuten aan.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de coq au vin en rode wijn toe aan de hapjespan met groenten. Voeg per persoon: 75 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje toe. Meng het geheel goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de zilveruitjes toe aan de coq au vin en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd. Meng de rucola en veldsla en de walnootstukjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de coq au vin er half op en half naast. Serveer met de salade.