Coq au vin met zilveruitjes en champignons
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

65 g

Mushrooms

250 g

Potatoes

150 g

Coq au vin

95 milliliters

Red wine

20 g

Pearl onions

10 g

Chopped walnuts

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Water

½ tablespoon

White wine vinegar

½ piece

Low sodium chicken stock cube

5 milliliters

[Plant-based] milk

1.5 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories900 kcal
Energy (kJ)3764 kJ
Fat43 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate69 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Potato Masher
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten.

Groenten aanbakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 - 6 minuten aan.

Aardappelpuree maken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Coq au vin bereiden
4

Voeg de coq au vin en rode wijn toe aan de hapjespan met groenten. Voeg per persoon: 75 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje toe. Meng het geheel goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de zilveruitjes toe aan de coq au vin en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd. Meng de rucola en veldsla en de walnootstukjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de coq au vin er half op en half naast. Serveer met de salade.