Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Oven-ready potato wedges
1 piece
Chicken thigh fillet
50 g
Bacon lardons
½ piece
Onion
1 piece
Endive
½ piece
Easy peel orange
½ sprig
Fresh rosemary
2.5 g
Fresh thyme
(May be present Celery)
80 g
Cranberry chutney
10 g
Chopped pecans
(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
30 milliliters
Water for the sauce
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 30 ml sinaasappelsap per persoon.
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de ui in de ovenschaal. Leg de kippendijfilet op de ui en schenk het bakvet uit de pan erover. Verdeel de cranberry-sinaasappelsaus, wat tijmtakjes en de helft van de rozemarijn eroverheen.
Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelparten met de overige olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kippendijfilet en de aardappelparten 18 - 20 minuten in de oven.
Verhit, in de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip en aardappelen, dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen het witlof in kwarten.
Weetje: Wist je dat witlof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witlof een groene kleur zou geven.
Haal de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witlof, de honing, de mosterd en het water toe. Bak het witlof 3 minuten. Keer regelmatig om. Voeg de pecannoten en de spekreepjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelparten over de borden en serveer met mayonaise naar smaak. Leg de kippendijfilet ernaast en schep de cranberrysaus en ui erop. Garneer het gerecht met sinaasappelrasp naar smaak. Serveer met het witlof met spekreepjes.