Kids genoeg groente laten eten? Laat je kleine chef het gehakt kneden en versier het gehaktbrood eventueel met leuke figuurtjes van courgette.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ unit
Courgette
½ unit
Ui
100 g
Italiaans gekruid rundergehakt
25 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
15 milliliters
Basilicumcrème
150 g
Krieltjes
1 unit
Pruimtomaat
15 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
40 g
Veldsla
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg per persoon 70 gram courgette af en snijd 2 à 3 plakken per persoon van ongeveer 1/2 cm dik. Rasp de rest van de courgette met een grove rasp. Rasp de ui ook met de grove rasp of snijd fijn.
Een perfect klusje voor kleine helpers! Doe het gehakt, de panko, de geraspte courgette, ui en de kaas in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Doe er vervolgens nog een flinke snuf zout en peper bij en kneden maar.
Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de plakken courgette erbovenop. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rest van de basilicumcrème in een kleine kom met de mayonaise. Meng de krieltjes met de basilicummayonaise. Schep in een saladekom de veldsla, tomatenblokjes en krieltjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.