Courgette-gehaktbrood
Courgette-gehaktbrood

Courgette-gehaktbrood

met tomaten-krieltjessalade

Kids genoeg groente laten eten? Laat je kleine chef het gehakt kneden en versier het gehaktbrood eventueel met leuke figuurtjes van courgette.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Courgette

½ unit

Ui

100 g

Italiaans gekruid rundergehakt

25 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

15 milliliters

Basilicumcrème

150 g

Krieltjes

1 unit

Pruimtomaat

15 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3382 kJ
Calories808 kcal
Fat43 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate57 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg per persoon 70 gram courgette af en snijd 2 à 3 plakken per persoon van ongeveer 1/2 cm dik. Rasp de rest van de courgette met een grove rasp. Rasp de ui ook met de grove rasp of snijd fijn.

Mengen
2

Een perfect klusje voor kleine helpers! Doe het gehakt, de panko, de geraspte courgette, ui en de kaas in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Doe er vervolgens nog een flinke snuf zout en peper bij en kneden maar.

Gehaktbrood bakken
3

Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de plakken courgette erbovenop. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.

Krieltjes bereiden
4

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Krieltjessalade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rest van de basilicumcrème in een kleine kom met de mayonaise. Meng de krieltjes met de basilicummayonaise. Schep in een saladekom de veldsla, tomatenblokjes en krieltjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.