Courgette-pestosoep
Courgette-pestosoep

Courgette-pestosoep

Met gegratineerde speltbaguette

In dit gerecht steelt de courgette de show. Door zijn milde, licht zoete smaak is de courgette een van de veelzijdigste groenten. In deze soep zorgt hij voor een frisse noot. Door de linten te grillen krijgen ze een intensere smaak - de perfecte garnering voor deze maaltijdsoep.

Allergens:
Milk
Tree nuts
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Courgette

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

½ unit

Kleine speltbaguette

(Contains Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3155 kJ
Calories754 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate62 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein22 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen (melody) en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren en bakken
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten.

Koken en bakken
3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Bewaar het overige water om de soep later eventueel te verdunnen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Baguette bakken
4

Snijd ondertussen de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.