Courgette-preisoep met dille en yoghurt
Courgette-preisoep met dille en yoghurt

Courgette-preisoep met dille en yoghurt

met groene pesto en zelfgemaakte croutons

Het is volop zomer – hoog tijd voor een fris zomerrecept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een frisse groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie zomerdag. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Prei

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

1 unit

Witte demi-baguette

(Contains Gluten May be present Tree nuts, Egg, Lupin, Sesame, Milk, Soy)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3414 kJ
Calories816 kcal
Fat41 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate84 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Casserole
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van de baguette in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes baguette in 6 – 7 minuten bruin. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.