Courgette-preisoep met spekjes
Courgette-preisoep met spekjes

Courgette-preisoep met spekjes

met groene pesto en verse dille

groene groentesoep, op smaak gebracht met pesto

Allergens:
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

50 g

Bacon lardons

1 piece

Wholewheat finger roll

25 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories251 kcal
Energy (kJ)1051 kJ
Fat22.1 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate7.6 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

1
  • Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 200 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.
  •  Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

Tip: Let je op je zout-inname? Gebruik dan 1/3 bouillonblokje per persoon voor 250 ml water en iets minder spekblokjes en pesto. De overige spekblokjes en pesto zijn lekker in een salade of.. zie funfacts

2
  • Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken. 
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.
3
  • Bak de volkoren broodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.
4
  • Verdeel de courgette-prei soep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkoren broodje.