Courgette-preisoep met verse dille
Courgette-preisoep met verse dille

Courgette-preisoep met verse dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Prei

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

1 unit

Bierbostelbroodje

(Contains Gluten May be present Lupin, Milk, Soy, Tree nuts, Egg, Sesame)

50 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2452 kJ
Calories586 kcal
Fat36 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate47 g
Sugar7 g
Dietary Fiber9 g
Protein15 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.