Courgette-preisoep met verse dille
Courgette-preisoep met verse dille

Courgette-preisoep met verse dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Courgette

½ unit

Prei

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

1 unit

Bierbostelbroodje

(Contains Gluten May be present Lupin, Milk, Soy, Tree nuts, Egg, Sesame)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

50 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

4 milliliters

Olijfolie met citroen

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2867 kJ
Calories685 kcal
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate54 g
Sugar19 g
Dietary Fiber10 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de croutons in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, olijfolie met citroen, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.