Courgette-preisoep met verse dille
Courgette-preisoep met verse dille

Courgette-preisoep met verse dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Courgette

½ piece

Leek

2.5 g

Fresh dill

1 piece

Malted grain bread roll

40 g

Green pesto

50 g

Organic sour cream

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories660 kcal
Energy (kJ)2761 kJ
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate47 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 125 ml kokend water per persoon, of gebruik natriumarme bouillon.

Bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerstkorrel - niet alleen sierlijk, maar ook vol vezels en eiwitten.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodstukjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, de olijfolie met citroen, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.