Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
1 piece
Courgette
½ piece
Leek
1 piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
20 g
Green pesto
(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
100 g
Potatoes
½ sachet(s)
Italian seasoning
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
¾ tablespoon
Olive oil
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei, aardappelen en courgette toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg de bouillon en de Italiaanse kruiden toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Snijd ondertussen de helft van het broodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 - 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak de broodstukjes in 6 - 7 minuten bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de groenten goed op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is. Voeg meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, de croutons en de overige verse kruiden. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de pesto-bruschetta's.