Courgette uit de oven in romige tomatensaus
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

5 g

Fresh basil

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories939 kcal
Energy (kJ)3928 kJ
Fat47.1 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate91.1 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein32.3 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niets voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes erop. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Pasta koken
5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.