Courgette uit de oven met conchiglie
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3569 kJ
Calories853 kcal
Fat37.2 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate91.1 g
Sugar21.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein31.4 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. 

Saus maken
2

Voeg de tomatenblokjes, de kookroom en per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Siciliaanse kruidenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Pasta koken
5

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de pasta over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.