Courgettepasta met romige kruidenkaassaus
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

In dit recept gebruik je niet alleen gewone pasta, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

100 g

Mini Roma tomatoes

90 g

Trottole tricolore

25 g

Grated Italian cheese

25 g

Herbed cream cheese

½ sachet(s)

Pesto vinaigrette

(Contains Milk)

5 g

Sweet purple basil

10 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories749 kcal
Energy (kJ)3135 kJ
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate81 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de trottole tricolore. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de mini-romatomaten.

Trottole tricolore koken
2

Weeg de trottole tricolore af en kook met een flinke snuf zout, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten mee. Voeg de geraspte courgette toe en bak 3 - 4 minuten.

Smaakmakers mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen. Bewaar deze voor de garnering.

Mengen
5

Voeg de pasta, het kruidenroomkaasmengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de trottole tricolore over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.