In dit recept gebruik je niet alleen gewone pasta, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
100 g
Mini Roma tomatoes
90 g
Trottole tricolore
25 g
Grated Italian cheese
25 g
Herbed cream cheese
½ sachet(s)
Pesto vinaigrette
(Contains Milk)
5 g
Sweet purple basil
10 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de trottole tricolore. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de mini-romatomaten.
Weeg de trottole tricolore af en kook met een flinke snuf zout, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten mee. Voeg de geraspte courgette toe en bak 3 - 4 minuten.
Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen. Bewaar deze voor de garnering.
Voeg de pasta, het kruidenroomkaasmengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de trottole tricolore over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.
Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.