Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

met tomatensaus en zelfgemaakte croutons

Vandaag gebruik je geen cannelloni maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op en het is minstens even lekker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

100 g

Spinach

40 g

Cream cheese

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ pack

Chopped tomatoes

15 g

Grated mature cheese

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

½ piece

Wholewheat bread roll

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories681 kcal
Energy (kJ)2849 kJ
Fat39 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate40 g
Sugar19 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Doe het kipgehakt met Italiaanse kruiden in de pan en bak 2 minuten mee. Rul het gehakt goed uit elkaar, dit vergemakkelijkt het vullen van de courgetterolletjes. Scheur de spinazie en voeg vervolgens toe en bak deze 2 - 3 minuten mee of totdat het geslonken is.

Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later nog mee in de oven.

Saus bereiden
3

Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de rest van de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en per persoon 1/2 el balsamicoazijn. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Tip: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente!

Courgettelinten maken
4

Maak ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kan je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in croutons van 1 cm groot.

Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een dunschiller.

Rolletjes maken
5

Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de rolletjes courgette rechtop in de ovenschaal. Meng de croutons in een kom met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de croutons en belegen kaas hierover en zet 15 minuten in de oven.

Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat de tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.

Serveren
6

Verdeel de courgetterolletjes met saus en croutons over diepe borden.