Vandaag gebruik je geen cannelloni, maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
50 g
Spinach
50 g
Cream cheese
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
½ piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ tablespoon
Balsamic vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
¼ teaspoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kipgehakt met Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak 2 minuten mee (zie Tip). Bak het gehakt goed los, dit maakt het makkelijker om later de courgetterolletjes te vullen. Scheur de spinazie, voeg toe aan de hapjespan en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is.
Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later mee in de oven.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de overige ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en 1/2 el balsamicoazijn per persoon toe. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette (zie Tip). Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kun je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm groot.
Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een dunschiller.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal (zie Tip). Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de courgetterolletjes rechtop in de ovenschaal. Meng in een kom de broodblokjes met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de broodblokjes en belegen kaas over de courgetterolletjes en zet 15 minuten in de oven.
Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat je tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.
Verdeel de courgetterolletjes met saus over diepe borden.
Weetje: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente!