Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

met een gegratineerde ciabatta

Wat betekent het woord ciabatta nog meer in het Italiaans? a) kussen b) badjas of c) pantoffel Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Potatoes

½ piece

Courgette

5 g

Pumpkin seeds

1 piece

Wholewheat bread roll

40 g

Wild mushroom pesto

25 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories847 kcal
Energy (kJ)3543 kJ
Fat51 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate66 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein26 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren en bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

Tip: Wist je dat pompoenpitten veel zink bevatten? Zink is een belangrijk mineraal voor de groei en het afweersysteem, en zit vooral in dierlijke producten. Voor vegetariërs is het dus extra belangrijk om op de inname van zink te letten.

Koken en bakken
3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/3 of 1/2 bouillonblokje per persoon.

Ciabatta bakken
4

Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.