Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Half kruimige aardappelen
¾ unit
Courgette
5 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
1 unit
Bruin tarwebroodje
(Contains Gluten, Milk, Soy May be present Lupin, Tree nuts, Egg, Sesame)
40 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains Milk, Tree nuts May be present Peanuts, Celery)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de overige courgette in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.
Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.
Snijd het broodje aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met het gegratineerde bruin tarwebroodje.