Courgettesoep met kaas en Italiaanse pastei
Courgettesoep met kaas en Italiaanse pastei

Courgettesoep met kaas en Italiaanse pastei

De pastei, in het Engels pie genoemd, wordt door onze leverancier Pompie voor jou bereid. In de pastei zit onder andere tomaat, courgette en ricotta. Het taartje werd verder nog op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Terwijl je de pie afbakt in de oven, maak jij een heerlijke courgettesoep met belegen kaas.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

75 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Courgette

25 g

Italiaanse pastei

(Contains Gluten, Egg, Milk, Lupine)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories615 kcal
Energy (kJ)2573 kJ
Fat30 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate63 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein16 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Food Processor

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd de courgette in plakken.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de aardappelen (doré) en snijd in blokjes. Snijd de courgette in plakken.

3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

4

Verwijder het metalen schaaltje van de pastei en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat.

Voeg de helft van de kaas toe.
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de helft van de kaas toe aan de soep en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de soep met de pastei, eet smakelijk!
6

Verdeel de soep over soepkommen, garneer met de overige kaas en besprenkel naar smaak wat extra vierge olijfolie. Serveer met de Italiaanse pastei.