De pastei, in het Engels pie genoemd, wordt door onze leverancier Pompie voor jou bereid. In de pastei zit onder andere tomaat, courgette en ricotta. Het taartje werd verder nog op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Terwijl je de pie afbakt in de oven, maak jij een heerlijke courgettesoep met belegen kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
75 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Courgette
25 g
Italiaanse pastei
(Contains Gluten, Egg, Milk, Lupine)
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de aardappelen (doré) en snijd in blokjes. Snijd de courgette in plakken.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Verwijder het metalen schaaltje van de pastei en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de helft van de kaas toe aan de soep en roer tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de soep over soepkommen, garneer met de overige kaas en besprenkel naar smaak wat extra vierge olijfolie. Serveer met de Italiaanse pastei.