Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt
Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Volgens ons is dit een van de lekkerste manieren om de twee oer-Hollandse groenten bloemkool en spruiten te bereiden: in de oven. Je serveert ze met couscousdie geel kleurt door de kurkuma. De munt welt mee met de couscous, zodat het nog meer smaak kan afgeeft.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

200 unit

Groentemix van bloemkool en spruitjes

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2611 kJ
Calories624 kcal
Fat29 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate68 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de munt fijn.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de munt fijn.

Besprenkel de groenten met de olijfolie.
2

Verspreid de groentemix van bloemkool en spruitjes op een bakplaat met bakpapier en snijd eventueel grote bloemkoolroosjes kleiner. Besprenkel de groenten met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Bak 15 - 18 minuten of totdat de bloemkool en spruitjes lichtbruin zijn. Verwijder de geblakerde losse blaadjes. Bak de laatste 3 minuten het amandelschaafsel mee.

Voeg de munt toe.
3

Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie en bak de couscous, kurkuma en komijn al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens het grootste deel van de munt toe en zet het vuur uit. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

Meng de labne met de munt.
4

Meng ondertussen de labne met de overige munt en bewaar apart.

Voeg de groenten uit de oven toe aan de couscous.
5

Voeg de groenten en amandelschaafsel uit de oven toe aan de couscous. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garneer met de labne.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne.