Volgens ons is dit een van de lekkerste manieren om de twee oer-Hollandse groenten bloemkool en spruiten te bereiden: in de oven. Je serveert ze met couscousdie geel kleurt door de kurkuma. De munt welt mee met de couscous, zodat het nog meer smaak kan afgeeft.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
200 unit
Groentemix van bloemkool en spruitjes
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
40 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
10 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de munt fijn.
Verspreid de groentemix van bloemkool en spruitjes op een bakplaat met bakpapier en snijd eventueel grote bloemkoolroosjes kleiner. Besprenkel de groenten met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Bak 15 - 18 minuten of totdat de bloemkool en spruitjes lichtbruin zijn. Verwijder de geblakerde losse blaadjes. Bak de laatste 3 minuten het amandelschaafsel mee.
Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie en bak de couscous, kurkuma en komijn al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens het grootste deel van de munt toe en zet het vuur uit. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Meng ondertussen de labne met de overige munt en bewaar apart.
Voeg de groenten en amandelschaafsel uit de oven toe aan de couscous. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne.