Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade
Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade

Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade

Vandaag draai je zelf gehaktballetjes van rundertartaar. Deze serveer je in tomatensaus. Lekker met een frisse salade van zachte botersla en een kruidige couscous met verse bladpeterselie en geurige munt. Houd je een beetje couscous over? Lees dan onze tip.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Rode peper

60 unit

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

1 unit

Rundertartaar

½ can

Tomatenpuree

¼ unit

Botersla

1 unit

Tomaat

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2251 kJ
Calories538 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate51 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes verse kruiden van de takjes en hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de couscous met het grootste deel van de kruiden en de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Gehaktballetjes draaien
2

Verdeel de rundertartaar in kwarten en draai 4 gehaktballetjes per persoon. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes 2 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Saus maken
3

Bak de paprika, rode peper en tomatenpuree in het bakvet van de gehaktballetjes in de wok of hapjespan al roerend 30 seconden. Voeg 100 ml water per persoon toe en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de hapjespan en laat, afgedekt, 5 - 8 minuten op middellaag vuur stoven. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig om.

Salade maken
4

Scheur ondertussen de botersla klein en snijd de tomaat klein. Meng de botersla, tomaat, extra vierge olijfolie en de helft van de zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Roer de couscous los met een vork, voeg de overige zwarte balsamicoazijn toe en breng ook op smaak met peper, zout en eventueel wat extra vierge olijfolie naar smaak. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg eventueel meer water toe om de saus te verdunnen.

Serveren en garneren
6

Verdeel de kruidige couscous en de salade over de borden. Serveer met de gehaktballetjes in rode saus en garneer met de overige kruiden.