Vandaag draai je zelf gehaktballetjes van rundertartaar. Deze serveer je in tomatensaus. Lekker met een frisse salade van zachte botersla en een kruidige couscous met verse bladpeterselie en geurige munt. Houd je een beetje couscous over? Lees dan onze tip.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Rode paprika
¼ unit
Rode peper
60 unit
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
1 unit
Rundertartaar
½ can
Tomatenpuree
¼ unit
Botersla
1 unit
Tomaat
125 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Ris de blaadjes verse kruiden van de takjes en hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de couscous met het grootste deel van de kruiden en de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verdeel de rundertartaar in kwarten en draai 4 gehaktballetjes per persoon. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes 2 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak de paprika, rode peper en tomatenpuree in het bakvet van de gehaktballetjes in de wok of hapjespan al roerend 30 seconden. Voeg 100 ml water per persoon toe en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de hapjespan en laat, afgedekt, 5 - 8 minuten op middellaag vuur stoven. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig om.
Scheur ondertussen de botersla klein en snijd de tomaat klein. Meng de botersla, tomaat, extra vierge olijfolie en de helft van de zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Roer de couscous los met een vork, voeg de overige zwarte balsamicoazijn toe en breng ook op smaak met peper, zout en eventueel wat extra vierge olijfolie naar smaak. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg eventueel meer water toe om de saus te verdunnen.
Verdeel de kruidige couscous en de salade over de borden. Serveer met de gehaktballetjes in rode saus en garneer met de overige kruiden.