Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine
Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas uit Cyprus die niet smelt tijdens het bakken.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

⅓ pack

Kikkererwten

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

75 g

Halloumi

(Contains Milk)

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

40 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.25 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4105 kJ
Calories981 kcal
Fat53 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate82 g
Sugar13 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Warm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de aubergine in halve plakjes. Leg de kikkererwten en de aubergine op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en meng goed door. Bak de aubergine en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat de kikkererwten krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Couscous wellen
3

Giet de couscous en de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Halloumi bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Meng de munt en de tomaat door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de kikkererwten en aubergine ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.