Vandaag ga je met koolrabi koken. Dit is een groente met een lichtzoete koolsmaak, die je ook rauw kunt eten in een salade of op brood. In dit recept ga je de koolrabi met paprika bakken, waardoor de structuur zachter wordt en de smaak milder.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Koolrabi
½ unit
Gele paprika
⅓ unit
Limoen
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
110 g
Kipgyros
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
2 tablespoon
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng de bouillon aan de kook voor de couscous. Snipper de rode ui. Snijd de koolrabi in blokjes van ½ cm. Snijd de paprika in blokjes. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit.
Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de ui en koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak 10 - 12 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika en ½ el limoenrasp per persoon toe.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de munt fijn. Maak in een kom een saus van de labne, 1 tl limoensap per persoon en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout. Maak de couscous los met een vork en voeg samen met de groenten toe aan de kipgyros. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie en ½ el limoensap.
Verdeel de couscous over de borden. Garneer met de labne en overige munt. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en eventueel het overgebleven limoenrasp naar smaak.