Deze week ga je koken met koolrabi, een groente met een lichtpittige koolsmaak. Je kunt koolrabi rauw eten, maar deze week ga je de groente bakken, waardoor de structuur zachter wordt en de smaak milder. Het snijden van de koolrabi kan met een lastig klusje zijn. Op onze blog geven we je tips!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Koolrabi
½ unit
Gele paprika
⅓ unit
Limoen
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
110 g
Kipgyros
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
2 tablespoon
Naturel yoghurt
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous. Snipper de rode ui. Snijd de koolrabi in blokjes van ½ cm. Snijd de paprika in blokjes. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg het kokend water toe. Laat de couscous 10 minuten, afgedekt, wellen.
Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak 10 - 12 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Voeg halverwege de paprika en ½ el limoenrasp per persoon toe.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de munt fijn. Maak in een kom een saus van de yoghurt, 1 tl limoensap per persoon en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de couscous los met een vork en voeg samen met de groenten toe aan de kipgyros. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie en ½ el limoensap.
Verdeel de couscous over de borden. Garneer met de yoghurt, overige munt en eventueel het overgebleven limoenrasp.