Couscous met garnalen en yazzara
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Allergens:
Milk
Crustaceans
Wheat
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Yazzara

(Contains Milk)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

½ unit

Onion

½ unit

Parsnip

½ sachet(s)

Ras el hanout

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ unit

Garlic

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

½ unit

Carrot

½ unit

Lemon

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3132 kJ
Calories748 kcal
Fat26.7 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate92.8 g
Sugar26.7 g
Dietary Fiber19.2 g
Protein27.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de couscous toe en laat afgedekt staan.
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Schil de pastinaak. Snijd de pastinaak en wortel in halve maantjes.
  • Kook de pastinaak en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten in de hapjespan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de ui en de knoflook toe aan de hapjespan.
  • Bak de groenten 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 - 3 minuten.
  • Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de couscous, de ras el hanout, de hazelnoten, de rozijnen en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met groenten.

Weetje: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de couscous en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel de garnalen eroverheen. 
  • Garneer met de overige verse kruiden en de yazzara. Serveer de eventuele overige citroenpartjes ernaast.