Couscoussalade met halloumi-frietjes
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met courgette, yoghurt-tahinsaus en limoen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Wholewheat couscous

¼ piece

Red onion

1 piece

Garlic

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Tomato

½ piece

Courgette

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¼ piece

Lime

25 g

Yogurt-tahini sauce

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories832 kcal
Energy (kJ)3482 kJ
Fat38 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate79 g
Sugar15 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein40 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de courgette in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik de helft van de halloumi. De overige halloumi is lekker gebakken op een broodje.

Halloumi bereiden
2

Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met een snufje peper en 1/2 tl oregano per persoon. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi-frietjes 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Tip: Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Courgette bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, courgette en 1 tl oregano per persoon 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen tomaat in kleine blokjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt en de bladpeterselie fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes. Meng de tomaat, verse kruiden en gebakken groenten met de couscous.

Serveren
4

Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie. Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij. Garneer met de limoenpartjes.