Couscoussalade met vegetarische shoarma
Couscoussalade met vegetarische shoarma

Couscoussalade met vegetarische shoarma

met komkommer, cherrytomaten en frisse kruidendressing

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Soy
Barley
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

80 g

Veggie shawarma

(Contains Soy, Barley, Wheat, Egg)

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

½ piece

Onion

1 piece

[Persian] cucumber

125 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

175 milliliters

Water

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3296 kJ
Calories788 kcal
Fat33.5 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate87 g
Sugar28 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein30.4 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de couscous (zie Tip 1).
  • Voeg de couscous toe aan een saladekom samen met het kokend water en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Halveer de ui en snijd in dunne ringen (zie Tip 2). Voeg toe aan de kom met azijn en meng goed. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel water te koken.

Tip 2: Je serveert de ui gepekeld en rauw. Houd je hier niet van? Laat het pekelen dan achterwege en bak de ui mee met de vegetarische shoarma.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de vegetarische shoarma toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en roer goed.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Meng de couscous met de kruidenmix en extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Voeg de salademix, cherrytomaten, komkommerblokjes, vegetarische shoarma en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng met de couscous.
Serveren
4
  • Verdeel de couscoussalade over borden (zie Tip).
  • Besprenkel met de kruidendressing.
  • Garneer met de gepekelde ui.

Tip: Heb je couscoussalade over? De overige couscoussalade kun je gebruiken als lunch de volgende dag.