Romige orzo met gebakken koolrabi
Romige orzo met gebakken koolrabi

Romige orzo met gebakken koolrabi

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten

Knolselderij, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Hazelnuts
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

20 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

20 g

Wild mushroom pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Onion

⅔ piece

Kohlrabi

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

150 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3766 kJ
Calories900 kcal
Fat52.5 g
Saturated Fat20.4 g
Carbohydrate73.9 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein27.4 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de peterselie fijn.

Orzo koken
2

Voeg de kookroom, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de orzo in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. 

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi en ui, afgedekt, 9 - 11 minuten.

Selderij afmaken
4

Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met koolrabi en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de koolrabi gaar en goudbruin is. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Hazelnoten roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.

Serveren
6

Meng de koolrabi met de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). Serveer de orzo op borden. Garneer met de hazelnoten en de peterselie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.