Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

met sinaasappel-botersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Allergens:
Wheat
Gluten
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

130 g

Flour

(Contains Wheat, Gluten)

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

½ piece

Organic easy peel orange

50 g

Powdered sugar

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sugar

50 g

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Salt

3 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories981 kcal
Energy (kJ)4106 kJ
Fat64.71 g
Saturated Fat31.4 g
Carbohydrate83.98 g
Sugar36.8 g
Dietary Fiber3.98 g
Protein17.48 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Pers de sinaasappel vervolgens uit boven een kleine kom.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en suiker toe aan een grote kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren en de melk toe aan de kom. Meng met een garde tot een beslag.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.

Tip: Gebruik eventueel twee koekenpannen om nog sneller klaar te zijn!

3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.

Tip: Heb je sinaasappellikeur in huis? Voeg hier dan een scheutje van toe aan de siroop.

4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.