Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

met groenten en chili-mayonaise

Bang bang! Dit recept wordt origineel geserveerd met kip. De opvallende naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

100 gram

Bloemkoolroosjes

3 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.3 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van chili-mayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

Bloemkoolroosjes bakken
2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chili-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet daarna over in de kom met panko en meng door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.

Tip: Voor een extra crispy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Rijst koken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en 250 ml water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat nog 5 minuten afgedekt in de pan nagaren. Giet de rijst eventueel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk in een roerbak of soep verwerken.

Groenten snijden
4

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snipper de sjalot. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, de sjalot en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang" sausje door de overige chili-mayonaise te mengen met de wittewijnazijn.

Serveren
6

Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met de "bang bang" saus en garneer met de komkommer en het sesamzaad.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente en dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.