Bang bang! Dit recept wordt origineel geserveerd met kip. De opvallende naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 sachet(s)
Sweet chili sauce
25 g
Panko breadcrumbs
100 g
Cauliflower florets
3 piece
Garlic
75 g
Jasmine rice
75 g
Spinach
½ piece
Carrot
¼ piece
Shallot
½ piece
[Persian] cucumber
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
10 g
Sesame seeds
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van chili-mayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chili-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet daarna over in de kom met panko en meng door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.
Tip: Voor een extra crispy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en 250 ml water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat nog 5 minuten afgedekt in de pan nagaren. Giet de rijst eventueel af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk in een roerbak of soep verwerken.
Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snipper de sjalot. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, de sjalot en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang" sausje door de overige chili-mayonaise te mengen met de wittewijnazijn.
Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met de "bang bang" saus en garneer met de komkommer en het sesamzaad.
Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente en dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.