Crispy sesam bloemkoolstukjes
Crispy sesam bloemkoolstukjes

Crispy sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 132 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Cauliflower florets

75 g

Basmati rice

50 g

Slaw mix

2 piece

Scallions

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

Brown sugar

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Sugar

¾ tablespoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories796 kcal
Energy (kJ)3331 kJ
Fat35.1 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate101.2 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein15 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Pan with Lid

Cooking Steps

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker. Schep 1/3 van de zoete sesam-mayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snufje zout.

Bloemkool roosteren
2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met sesammayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Snijden
3

Bereid 180 ml bouillon per persoon (zie Tip). Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 90 ml bouillon per persoon en vul aan met 90 ml kokend water per persoon.

Rijst koken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en bouillon toe. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Zoetzuur maken
5

Meng in een kom per persoon: 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst en serveer de overige sesammayonaise erbij. Garneer met de zoet-pittige chilisaus en het groene gedeelte van de bosui.