Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
150 g
Cauliflower florets
(May be present Celery)
75 g
Basmati rice
50 g
Slaw mix
½ bunch
Scallions
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
½ piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
1 teaspoon
Brown sugar
1 teaspoon
Sugar
¾ tablespoon
Olive oil
180 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine basterdsuiker. Schep 1/3 van de zoete sesammayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snufje zout.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met sesammayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende ruimte op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en bouillon toe. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de zoetzure wittekool en wortel door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst en serveer de overige sesammayonaise erbij. Garneer met de zoet-pittige chilisaus en het groene gedeelte van de bosui.