Curry met eieren en bloemkool
Curry met eieren en bloemkool

Curry met eieren en bloemkool

Met zoetzure komkommersalade en rijst

In de Indiase keuken vind je volop smaakmakers, zoals gember en kurkuma die je vandaag gebruikt. Deze curry met eieren serveer je met geroosterde mosterdbloemkool en een zoetzure komkommersalade. Ook bijzonder: de rijst kook je met citroengras voor een subtiele citroensmaak.

Allergens:
Peanuts
Tree nuts
Egg
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Bloemkool

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Komkommer

10 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

½ unit

Vers citroengras

85 g

Pandanrijst

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

¾ tablespoon

Wittewijnazijn

¾ teaspoon

Suiker

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3121 kJ
Calories746 kcal
Fat34 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate82 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Bowl
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bloemkool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie, de mosterd, ½ el water per persoon, peper en zout. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en meng met de mosterdressing. Bak 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bloemkool knapperig en gaar is t. Schep halverwege om.

Komkommersalade maken
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Hak de pikante honingpinda's grof. Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker en breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
3

Bereid de bouillon. Kneus het citroengras door hem op 4 plaatsen te knikken, of geef er met de achterkant van een koksmes een paar ferme tikken op. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst samen met het citroengras, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Eieren koken
4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren daarna onder koud water.

Currysaus maken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, de knoflook, de gember en de kurkuma 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg het kerriepoeder en de groentebouillon toe en laat 10 – 12 minuten op laag vuur inkoken tot een saus. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt. Pel de gekookte eieren en leg ze in de currysaus. Schep goed om.

Serveren
6

Verwijder het citroengras uit de rijst. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry met de eieren erover. Serveer met de bloemkool en de kommersalade en bestrooi met de koriander en de honingpinda's.