Curry met gekruide kippendijreepjes
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander

Naast gewone rijst gebruik je voor dit recept bloemkoolrijst – zo krijg je in 1 klap 100 gram meer groente binnen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

75 g

White long grain rice

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

100 g

Cauliflower Rice

2.5 g

Fresh coriander

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories754 kcal
Energy (kJ)3154 kJ
Fat36 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate74 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode peper, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.