Naast gewone rijst gebruik je voor dit recept bloemkoolrijst – zo krijg je in 1 klap 100 gram meer groente binnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
75 g
White long grain rice
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
½ sachet(s)
Yellow curry spices
90 milliliters
Coconut milk
100 g
Cauliflower Rice
2.5 g
Fresh coriander
¼ piece
Red chili pepper
¾ tablespoon
Sunflower oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode peper, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.