Curry met kippendij en sperziebonen
Curry met kippendij en sperziebonen

Curry met kippendij en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sperziebonen

100 g

Kippendijstukjes

60 milliliters

Kokosmelk

40 g

Rode currypasta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

60 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

5 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

1 tablespoon

Magere yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

110 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories669 kcal
Fat35 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate53 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein34 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Casserole with Lid
Saucepan
Fork
Plate

Cooking Steps

Sperziebonen snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.

Curry maken
3

Voeg per persoon 60 ml kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn. Controleer ook of de kip goed gaar is, laat indien nodig wat langer koken.

Couscous bereiden
4

Doe ondertussen de couscous in een steelpan met deksel en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna los met een vork.

Snijden en hakken
5

Snijd ondertussen de blaadjes verse munt grof en hak de gezouten amandelen grof.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de curry over de couscous. Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.