Curry met rundergehakt en bruine rijst
Curry met rundergehakt en bruine rijst

Curry met rundergehakt en bruine rijst

met wortel en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Beef mince

¼ piece

Green chili pepper

50 g

Organic low-fat yogurt

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Garam Masala

0.51 teaspoon

Ground turmeric

5 g

Fresh coriander & mint

75 g

Quick-cook brown rice

¼

Tomato paste

2 piece

Tomato

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories693 kcal
Energy (kJ)2899 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate82 g
Sugar21 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Tip: (s) Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Smaakmakers bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, wortel, groene peper en per persoon: 1 1/2 tl masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Curry maken
4

Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 5 - 8 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsausje maken
5

Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.