Curry met spinazie en zoete aardappel
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

Geserveerd met rijst en een spiegelei

Curry bestaat in allerlei soorten en smaken. Vandaag maak je een geurige variant met zoete aardappel, zachte spinazie, frisse yoghurt en romige kokosmelk. Kokosmelk wordt gemaakt van het geraspte, witte vlees van de kokosnoot en wordt in curry's vaak gebruikt als tegenhanger van pittige smaken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Sweet potato

75 milliliters

Coconut milk

⅔ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2.5 g

Fresh coriander

4 piece

Egg

200 g

Spinach

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories285 kcal
Energy (kJ)1191 kJ
Fat11.9 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate30.2 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein10 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat?

Zoete aardappel bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten (TIP). Voeg de zoete aardappel en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

Tip: Houd je niet zo van pittig eten? Voeg de rode peper dan naar smaak toe.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk (TIP) en 25 ml water per persoon toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Tip: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, naar wist je dat ook dat 200g spinazie zoals in dit gerecht net zo veel calcium bevat als 1 beker melk?

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.